Media en Cultuur

Tele Ticket Service opent meldkanaal voor gedupeerden van ticketfraude

Zestien personen gebruiken 37 betaalkaarten om 2.470 keer te bestellen voor de shows van K3 in de Lotto Arena en de Ethias Arena. Alles samen worden zo ruim 17.000 tickets aangekocht met een totale waarde van bijna 600.000 euro. Tickets die vervolgens met een winstmarge van gemiddeld 67% worden doorverkocht.

Tele Ticket Service stelt vast dat de malafide tickethandelaars een aantal wettelijke inbreuken cumuleren. Zij overtreden ten eerste de Belgische ticketwet, die geen georganiseerde doorverkoop toelaat en al helemaal niet boven de normale ticketprijs. Daarnaast plegen zij schriftvervalsing door de e-tickets te bewerken, van andere namen te voorzien én de werkelijke ticketprijs onzichtbaar te maken. Tot slot lijkt het er ook op dat er op grote schaal aan identiteitsfraude wordt gedaan, doordat tickets worden aangekocht op naam van nietsvermoedende klanten, om die tickets vervolgens op grote schaal tegen woekerprijzen aan andere klanten door te verkopen.

Tele Ticket Service heeft inmiddels een meldkanaal voor gedupeerden geopend. Wie tickets heeft gekocht in 2015 of later en vermoedt dat hij het slachtoffer is geworden van fraudeurs kan op www.teleticketservice.com/fraude terecht om deze fraude te melden. Op basis van de verzamelde gegevens wil Tele Ticket Service - in overleg met de Economische Inspectie - bekijken op welke wijze terugbetaling kan worden verkregen van het te veel betaalde.