Media en Cultuur

Theater op de Markt wordt verlengd van 4 naar 10 dagen

De circuseditie van Theater op de Markt in het najaar wordt uitgebreid van 4 naar 10 dagen. De organisatie wil zo het publiek en de artiesten wat meer ademruimte en comfort geven. Het festival loopt van 28 oktober tot en met 7 november 2021, maar sommige voorstellingen zullen zelfs spelen tot en met 14 november.

De circuseditie van Theater op de Markt aan het Provinciaal Domein Dommelhof in Pelt zal dit jaar 10 dagen duren in plaats van 4 dagen. Hierdoor kan het publiek meer gespreid worden, wat volgens de organisatie eind oktober nog nodig zal zijn om een groot publieksevenement te laten plaatsvinden. Door het festival te spreiden, kunnen ook de artiesten en gezelschappen weer wennen om terug op het podium te staan. De pandemie heeft hen lang achter de coulissen gehouden.

Het festival vindt plaats van 28 oktober tot en met 7 november, met onder andere optredens van Circus Ronaldo en Rode Boom/Kurt Demey. De vorige jaren kon het internationaal befaamde festival telkens rekenen op zo'n 20.000 bezoekers.

Ook nog dit jaar zal circuswerkplaats Dommelhof meewerken aan de volgende Winterlichteditie van museum Bokrijk, tijdens de kerstvakantie van 2021.

(Foto: Jan Castermans)