Media en Cultuur

Top 10 van onze Pukkelpop-verslaggevers: Bart Husson

Kan jij ook moeilijk kiezen welke bands je zeker wil zien op Pukkelpop? Onze verslaggevers ter plekke wijzen je graag een weg door de uitgebreide line-up! Ook Bart Husson stelde een top 10-lijst samen van zijn favoriete bands:

  • Mad About Mountains (Donderdag - Club - 12 uur)
    Bart Husson: "De band rond frontman Piet De Pessemier werd pas in extremisch aan de affiche toegevoegd. Volledig terecht overigens. Met hun derde album, Radio Harlaz, leverden ze hun beste werk tot nu toe af. De Club is de perfecte locatie om u te laten meeslepen door hun mix van country en americana".
  • Flatbush Zombies (Donderdag - Dance Hall - 15 uur 20)
    "Hip Hop met een hoek af. De Zombies doen vooral hun zin. Ze wonnen heel wat zieltjes dankzij enkele goede mixtapes en dropten dit jaar hun officiële debuutalbum. Benieuwd of ze ook live kunnen overtuigen".
  • Neurosis (Donderdag - The Shelter - 22 uur 35) 
    "Amenra speelde vorig jaar The Shelter plat. Indrukwekkend. Met Neurosis komt dit jaar hun grote broer naar Kiewit. De Amerikanen zijn de grondleggers van de Doom/Sludge Metal en tekenden Amenra op hun Neurot-platenlabel. Benieuwd of ze de topshow van Amenra kunnen overtreffen".
  • Woodie Smalls (Vrijdag - Main Stage - 13 uur)
    "Deze topper uit Sint-Niklaas leverde met 'Soft Parade' een indrukwekkend visitekaartje af. Hij rapt in het Engels en ook in het buitenland kunnen ze hem wel smaken. Afwachten of hij op het grote hoofdpodium kan overtuigen".
  • Astronaute (Vrijdag - Wablief?! - 15 uur 15)
    "Astronaute begon als soloproject van Myrthe Luyten, maar groeide uit tot een volwaardige band. Eerder dit jaar volgde het uitstekende debuut 'Petrichor' waarop afgerekend wordt met een relatiebreuk. Gevolg: positieve recensies en enkel mooie concerten. Pukkelpop moet de kers op de taart worden".
  • Fatima Yamaha (Vrijdag - Castello -19 uur)
    "Alter ego van Bas Bron, het brein achter De Jeugd Van Tegenwoordig. Electrofunk van de bovenste plank. 'What's a girl to do' is trouwens een absolute topschijf". 
  • Sophia (Vrijdag - Club -22 uur 50)
    "Kwam dit jaar na 7 jaar nog eens met een plaat én het was de moeite. Volgens mij gaat dat ook voor zijn concert gelden".
  • The Internet (Zaterdag - Dance Hall - 13 uur 50) 
    "Onvoorspelbaar wat dit gaat geven. Met Ego Death bewezen ze hun mannetje te kunnen staan zonder overschaduwd te worden door hun Odd Future-collega's. Op plaat klinkt hun neosoul fantastisch".
  • Anderson .Paak And The Free Nationals (Zaterdag - Main Stage - 16 uur 10)
    "Het feit dat Dr. Dre hem al uitvoerig liet opdraven voor z'n comeback album 'Compton' was al een teken aan de wand. Met 'Malibu' bevestigde Anderson .Paak. Hij doet me soms aan Kendrick Lamar denken. Het wordt een verrassing of hij ook zelf wat instrumenten gaat bespelen. Want naast een rasechte crooner is hij ook nog eens een multi-instrumentalist".
  • Oscar and the Wolf (Zaterdag - Main Stage - 23 uur 45)
    "Twee jaar geleden geweldig in de Club, nu wacht het hoofdpodium. Ik verwacht een triomftocht".