Media en Cultuur

Top 10 van onze Pukkelpop-verslaggevers: Niels Christiaens

Kan jij ook moeilijk kiezen welke bands je zeker wil zien op Pukkelpop? Onze verslaggevers ter plekke wijzen je graag een weg door de uitgebreide line-up! Ook Niels Christiaens stelde een top 10-lijst samen van zijn favoriete bands:

  • The Chemical Brothers (Vrijdag – Main Stage – 22u40-00u10)
    Niels: "Toen ze eraan begonnen, luisterde ik nog naar Samsonliedjes. Dat ze er vandaag nog altijd staan, zegt ook al veel over hoe goed ze zijn. The Chemical Brothers gaan al twintig jaar mee en kunnen uit die twee decennia een kruiwagen aan hits voorleggen".

 

  • Noel Gallagher’s High Flying Birds (Vrijdag – Main Stage – 20u50-21u50)
    "Zo hoog als in de tijden van Oasis zal Noel Gallagher met zijn High Flying Birds nooit meer vliegen, maar zijn passage op Pukkelpop doet me toch terugdenken aan de tijd van Oasis. Ik ben benieuwd op welke manier Gallagher met het Pukkelpoppubliek zal spelen".
  • Magnus (Woensdag – Castello – 00u25-01u25)
    "Een zijproject van Tom Barman, bekend van dEUS, met om de haverklap wel eens een stevige hit. De andere projecten krijgen voorrang, maar als hij iets doet met Magnus, is het telkens raak. Het bekendste nummer is meteen een vleugje wishful thinking: 'Summer’s Here'. Laat ons hopen dat dat in Kiewit het geval is". 
  •  The Last Shadow Puppets (Donderdag – Main stage – 20u55-21u55)
    "Ze zijn een tijdje weggeweest. Miles Kane en Alex Turner hebben nog wel wat anders te doen (solocarrière en Arctic Monkeys). Acht jaar is het geleden dat ze met hun eerste plaat kwamen, maar 'Everything You've Come To Expect' is toch weer sterk werk". 
  • The Lumineers (Vrijdag – Main Stage – 19u05 – 20u05)
    "Een Amerikaanse folkrockband die toch al een paar steengoeie meezingers schreef. In 2013 toonden the Lumineers zich al veelbelovend en met hun nieuwste album 'Cleopatra' trekken ze de lijn door". 
  • Bloc Party (Donderdag – Marquee – 00u00-01u00) 
    "Jeugdsentiment. Bloc Party heeft veel van z’n pluimen verloren de voorbije jaren. De samenstelling ziet er ook helemaal anders uit. Maar Bloc Party een jaar of tien geleden was een aanrader en een headliner. Laat ons hopen dat ze deze week even terug in de tijd gaan". 
  • Admiral Freebee (Woensdag – Castello – 22u45 – 23u45)
    "Den Admiraal is één van mijn persoonlijke favorieten. Rustig, stevig, hij heeft het allemaal onder de knie. Had met 'Let It Shine' weer een hit te pakken, maar hij is zoveel meer dan die zomerse plaat. Heeft pas een nieuw album uit. Altijd de moeite". 
  • Astronaute (Vrijdag – Wablief?! -15u15 – 15u55)
    "Limburgse band rond Myrthe Luyten (ook van Mad About Mountains). Haar zeer lage stem geeft Astronaute enorm veel gewicht. Een project waarin ook Marble Sounds is vertegenwoordigd. Astronaute zal in de Wablief?! ongetwijfeld een intiem optreden geven. Iets om naar uit te kijken". 
  • Whispering Sons (Donderdag – Wablief?! – 11u20-12u00)
    "Limburgse winnaars van Humo’s Rock Rally, het is hun eerste keer op Pukkelpop. Benieuwd hoe ze voor de dag komen op Limburgs grootste festival. Ze zullen heel wat volk naar de Wablief?! lokken, ondanks het vroege uur".
  • Mad About Mountains (Donderdag – Club – 12u00-12u40)
    "Limburgse klasse in zijn genre. Altcountry met veel gevoel. Ze openen de Club al redelijk vroeg, maar het is toch de moeite om te gaan kijken! Om zo op een vreedzame en stijlvolle manier te ontwaken na de eerste feestavond op Pukkelpop woensdag".