Media en Cultuur

Top 10 van onze Pukkelpop-verslaggevers: Tom Kums

Kan jij ook moeilijk kiezen welke bands je zeker wil zien op Pukkelpop? Onze verslaggevers ter plekke wijzen je graag een weg door de uitgebreide line-up! Ook Tom Kums stelde een top 10-lijst samen van zijn favoriete bands:

 • Magnus (Woensdag - Castello - 0 uur 25) 
  Tom Kums: "Geen betere manier om Pukkelpop in te zetten op de beats van Barman & Bolland op woensdagavond". 
 • Whispering Sons (Donderdag - Wablief - 11 uur 20)
  "De eerste Limburgse winnaars van Humo’s Rock Rally in 20 jaar. Garantie op een zonsverduistering op donderdagmiddag". 
 • Last Shadow Puppets (Donderdag - Main Stage - 20 uur 55) 
  "Alex Turner is naast een gigantische poseur ook de beste songschrijver van zijn generatie. Vooral met Arctic Monkeys, al heeft hij met Last Shadow Puppets toch ook al enkele klassiekers op zijn actief".
 • Flying Horseman (Donderdag - Wablief - 21 uur 55)
  "Hoe lang blijft Flying Horseman nog het best bewaarde geheim van de Belgische muziekscene? Maakten met ‘Night is Long’ niet alleen een prachtplaat, maar pakken deze zomer ook moeiteloos elk festival in. Pukkelpop zal de kers op de taart worden".
 • Sleaford Mods (Vrijdag - Club - 17 uur 35) 
  "Zootje ongeregeld uit Nottingham. Een laptop, een microfoon & een bak bier, meer heeft Sleaford Mods niet nodig om u drie kwartier te entertainen". 
 • Noel Gallagher (Vrijdag - Main Stage - 20 uur 50)
  "Blur of Oasis? Ik was in de jaren ’90 Team Blur. Ook nog nadat ze in 1997 op het laatste moment hun optreden op Pukkelpop annuleerden. Aangezien het al 20 jaar wachten is op een passage van Damon Albarn & co, stel ik me dit jaar al tevreden met Noel Gallagher. En met het karaoke-moment voor rijpe dertigers tijdens 'Don’t look back in anger' ".
 • Sophia (Vrijdag - Club - 22 uur 50)
  "Robin Proper-Sheppard & co stonden na hun vorige passages steevast in de top 10-lijstjes van hoogtepunten op Pukkelpop. En dat zal dit jaar niet anders zijn. Ook voor wie even moe ge-YOLO'd is in de Boiler Room".
 • Grandaddy (Zaterdag - Marquee - 17 uur)
  " 'The Sopthware Slump' en 'Sumday' vind ik nog steeds twee van de strafste albums die aan het begin van deze eeuw gemaakt zijn. Na de split en de reünie in 2012, wordt Pukkelpop hun tweede concert na een pauze van vier jaar. Opa zal dus wel uitgerust en in topvorm zijn".
 • LCD Soundsystem (Zaterdag - Main Stage - 21 uur 20)
  "Nog een reünie. Na het memorabele afscheidsconcert in Madison Square Garden zetten James Murphy & co. er in 2011 een punt achter. Nu zijn ze terug, met later dit jaar een nieuw album. Maar eerst even de wei van Kiewit oprollen als enige echte headliner op de Main Stage op zaterdagavond".
 • Soulwax (Zaterdag - Dance Hall - 22 uur 50)
  "Van LCD Soundsystem gaat het dan recht naar de Dance Hall die waarschijnlijk veel te klein gaat zijn voor het eerste Pukkelpop-optreden van Soulwax in zes jaar. De Dewaelebrothers met live band zijn nog zoveel straffer dan de plaatjesdraaierij als 2manyDJs. Must see".