Justitie

Tot vier jaar cel voor Colruytdieven Beringen

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag vier Georgische dieven, die in Colruyt-winkels over het hele Belgische grondgebied toesloegen, veroordeeld tot elk 24 maanden celstraf en 600 euro boete. Twee twintigers en een dertiger, die nog in de cel zitten, kregen uitstel voor zes maanden cel. Voor de vierde Georgiër, die verstek liet gaan, is de celstraf effectief. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

De vier verbleven in asielcentra in Sint-Truiden en Lanaken. Het viertal was verantwoordelijk voor 26 feiten tussen 6 juni en 4 augustus vorig jaar. In de Colruyt in Beringen werden ze betrapt. Ze maakten in totaal 750 pakjes rookwaren, 35 fardes rookartikelen, multimedia, dertien flessen wodka en 34 flessen whisky buit.

Een van de mannen liep de winkel eerst alleen binnen met een winkelkar. Hij plaatste toiletpapier en grote pakken met flessen in de kar, met in het midden een lege ruimte. Dan liep hij naar de rekken met rookwaren en alcohol. De rookwaren en flessen alcohol zette hij in de lege ruimte. Dan kwamen de drie kompanen, die de sigaretten, tabak en alcohol onder hun kleding verstopten of in een zak staken. Aan de kassa werd een klein artikel ter betaling aangeboden. Met hun buit wandelden ze gewoon naar buiten.