Justitie

Twee politie-inspecteurs slachtoffer van fysieke agressie in Beringen

In de Dwarsstraat in Beringen zijn twee politieagenten bedreigd en fysiek aangevallen door een man. Dat gebeurde tijdens een inspectie van de dienst Dierenwelzijn. Eén van de inspecteurs is tot het einde van de maand werkonbekwaam.

De inspectie vond gisteren plaats naar aanleiding van vermoedens van dierenverwaarlozing. Bij aankomst in de woning reageerde de bewoner verbaal zeer agressief waarbij hij begon te schreeuwen en vervolgens naar boven liep om een wapen te halen. De aanwezige politieagent riep onmiddellijk bijstand op en bracht de twee ambtenaren van de dienst Dierenwelzijn in veiligheid. Ondertussen probeerde de inspecteur de man te kalmeren, maar zonder succes. De Beringenaar bleef zijn richting uitkomen met het wapen nog in de hand.

Een tweede politieploeg arriveerde snel ter plaatse, waarna de man kon worden overmeesterd. Dit gebeurde niet zonder slag of stoot. De Beringenaar bood verzet en gebruikte geweld tegen de agenten. Hierbij raakten zowel de man als de twee inspecteurs gewond. Eén van hen is tot het einde van de maand arbeidsongeschikt.

Na de arrestatie van de man konden de ambtenaren van Dierenwelzijn hun controle voortzetten, waarbij de aanwezige dieren in beslag werden genomen. De Beringenaar zal zich op 10 april voor de rechter moeten verantwoorden.