Sport

Union - Antwerp niet op Stayen, wel in Vorst

De wedstrijd tussen Union en Antwerp zal komende zondag zeker niet op Stayen gespeeld worden. De wedstrijd kan over de titel in tweede klasse beslissen. Omdat Antwerp duizenden supporters zal meebrengen wil Union uitwijken naar een groter stadion. Maar volgens burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren, kan de wedstrijd niet op Stayen doorgaan omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

In een communiqué laat Veerle Heeren weten dat er problemen zijn met de voor de bezoekers voorziene plaatsen. Ook de combiregeling kan in zo'n korte tijd niet op punt gezet worden, en er is ook een parkingprobleem, klinkt het. Een streep door de rekening van Roland Duchâtelet want hij had het stadion van STVV aangeboden als uitwijkmogelijkheid.

De voetbalbond maakte intussen bekend dat de wedstrijd zondag om 15u dan toch zal doorgaan in het stadion van Union. Dat is slecht nieuws voor de supporters van Antwerp, want er worden maar 1.000 tickets ter beschikking gesteld voor de bezoekende supporters.