Media en Cultuur

Versuz zoekt dj met neus voor geuren en oor voor beats

door Geert Kusters

De Hasseltse club Versuz heeft een wel zeer bijzondere vacature uitgezet. Ze zijn namelijk op zoek naar een 'geur dj'. Iemand met niet enkel oor voor de beste beats, maar ook met een neus voor de lekkerste geuren. Versuz is de eerste club van het land die op zoek gaat naar zo een dj, en wil door het betrekken van een extra zintuig een nieuwe dimensie geven aan de clubbeleving.

Als 'geur dj' sta je in om de mensen tijdens de nacht te verrassen met typische en minder voor de hand liggende aroma's, die hand in hand gaan met de muziek die er op dat moment door de dj wordt gespeeld. Als de dj een tropisch getinte plaat speelt, dan kan de geur dj hierop anticiperen door bijvoorbeeld een bloemengeur of kokosnootgeur de lucht in te sturen. Bij 'deephouse' kan dat eerder een kruidige geur zijn. Omgekeerd kan uiteraard ook. De geur dj plaagt het publiek al met een bepaalde herkenbare geur, en de dj moet daarop inspelen door er een gepast nummer of muziekstijl bij te draaien.

De geuren worden verspreid door middel van verwarming en worden via blazers en ventilatoren over de dansvloer verspreid. Bedoeling is dat er relatief snel van geur kan worden gewisseld.