Justitie

Vijf nieuwe preventieadviseurs bij politie LRH binden de strijd aan tegen inbraak

Politiezone LRH heeft vijf nieuwe preventie-adviseurs aangeworven. Het gaat om vrijwilligers die op huisbezoek gaan om te kijken of de woning veilig genoeg is. "Onze adviseurs zijn prima opgeleid en dragen enorm bij aan de veiligheid in onze zone," aldus korpschef Philip Pirard.

Onlangs werd een opleiding georganiseerd waarbij de vijf adviseurs een schriftelijke en mondelinge proef moesten afleggen. "Het Politiecollege oordeelde dat de vrijwilligers alle leerstof perfect onder de knie hebben.Ze slaagden allemaal met glans en ze zijn zeer gemotiveerd," klinkt het. Ondertussen hebben de diefstalpreventieadviseurs al enkele huisbezoeken achter de rug.

Veel vraag naar advies

Politie LRH heeft nu in totaal 7 inbraakpreventieadviseurs. Vorig jaar deden de vrijwilligers meer dan 100 huisbezoeken. Dit jaar kregen ze al een dertigtal aanvragen. Er is dus wel vraag naar meer advies. “Een alarmsysteem is vandaag niet meer genoeg om inbraken te voorkomen”, aldus Jos Delarbre, “Net daarom is het preventieve diefstalpreventieadvies zo belangrijk.”

Elke inwoner van Hasselt Zonhoven, Herk-de-Stad, Lummen en Halen kan gratis en vrijblijvend
diefstalpreventieadvies aan huis aanvragen. Een diefstalpreventieadviseur komt dan bij je thuis langs, bekijkt hoe goed jouw woning al beveiligd is en geeft tips over hoe het nog beter kan.

Foto: Pexels