Mobiliteit en Verkeer

Wegenwerken Grote Ring Hasselt: Op- en afrit Slachthuiskaai gesloten vanaf vanavond

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt nog tot maart 2020 een gedeelte van de Herkenrodesingel in Hasselt. Deze nacht volgt er een fasewissel, waarbij het verkeer op de binnensingel deels verplaatst naar het reeds vernieuwde wegdek. De op- en afrit aan de kant van de Slachthuiskaai, ter hoogte van Houthandel Beulen, worden vanaf dan enkele maanden afgesloten. Via een tijdelijke op- en afrit blijven de ventweg en de Heilig Hartwijk bereikbaar.

De volgende maanden vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de rechterrijstrook van de binnensingel en worden de op- en afrit van de ventweg over de Demer heraangelegd. Als alles volgens plan verloopt zouden de werken eind maart klaar moeten zijn.

Tijdelijke oprit aan ventweg, afrit via rotonde ter hoogte van Kuringersteenweg

Deze nacht worden de op- en afrit (Slachthuiskaai) binnen de werfzone afgesloten. De fasewissel start vanavond om 20u. De ventweg zal tot maart vanop de binnensingel bereikbaar zijn via de rotonde vlak na het kruispunt met de Kuringersteenweg. Via een tijdelijke oprit vlakbij de Alverbergstraat kan je de grote ring oprijden.

De op- en afrit van de binnensingel aan de zijde van de Kempische Kaai blijven voorlopig nog beschikbaar. Deze zullen in de loop van februari wel een aantal weken worden afgesloten.