Nieuws

Wijnfeesten geannuleerd: te veel modder op de terreinen van het kasteeldomein Duras

De geplande Wijnfeesten op het kasteeldomein van Duras, die zouden plaatsvinden op 2 juni 2024, zijn afgelast. Het terrein is door de hevige regen van de afgelopen dagen en weken bijzonder drassig geworden. De modder en het zompige terrein maken de organisatie van de wijnfeesten onmogelijk. Daarom is beslist om het evenement te annuleren.

Het stadsbestuur en het jumelagecomité Duras begrijpen dat dit een teleurstelling is voor iedereen die uitkeek naar dit evenement. De Wijnfeesten zijn een hoogtepunt voor wijntelers van Haspengouw én de gepassioneerde wijnboeren uit het Franse Duras. Bezoekers zouden de unieke smaken van Limburg, het Hageland en Duras kunnen proeven terwijl ze door de prachtige tuinen van het kasteeldomein wandelden," schrijft de stad in een persbericht. Maar het zompige terrein, maakt de Wijnfeesten onmogelijk.

De kasteeltuin is momenteel nog groen maar het gazon is volledig verzadigd. Afgelopen weekend vond er een ander evenement plaats op het kasteelterrein waar er al verschillende problemen waren met vastgereden auto’s. Bij de opbouw van de Wijnfeesten zou het terrein veranderen in een modderpoel. Het stadsbestuur hoopt dat er volgend jaar een nieuwe editie komt onder een stralende zon.