Justitie

Woninginbraken in Sint-Truiden blijven dalen

door Geert Kusters

De dalende trend in het aantal woninginbraken zet zich verder in politiezone Sint-Truiden. Vorige maand waren er nog 7 effectieve braken en 4 pogingen. Vorige maand was er ook opnieuw een stijging in het aantal aanvragen voor woningtoezicht. En dat zal met de zomervakantie in aantocht nog verder stijgen. 

Enkele tips, om met een gerust gemoed op vakantie te vertrekken:

•Zorg ervoor dat potentiële inbrekers de afwezigheid niet opmerken. Plaats bijvoorbeeld tijdschakelaars op enkele lampen.
•Communiceer uw afwezigheid niet op sociale netwerken. Een leuke selfie, een oproep via Facebook voor vrienden om u te vergezellen op het terras van uw stamcafé, ....allemaal informatie die weergeeft dat u niet thuis bent. Niet iedereen die die informatie via Facebook of Twitter zal ontvangen, heeft immers goede bedoelingen.
•Beveilig uw woning:
o Doe alle deuren en ramen goed op slot;
o Een handtas, (auto)sleutels, video-/foto-/audioapparatuur, smartphone of laptop in het zicht trekt de aandacht.

"Deze tips gelden zeker ook tijdens de wedstrijden van Euro 2016 die bij buren, in het café of buiten gevolgd worden. Veel mensen zijn dus niet thuis en inbrekers kunnen hier gebruik van maken.", aldus burgemeester Veerle Heeren. "Tijdens het EK zal de lokale politie, niet enkel patrouille doen op de grote evenementen, maar ook aanwezig zijn in wijken en buurten.", aldus korpschef Steve Provost. "Geen voetballiefhebber? Hou dan een oogje in het zeil in uw omgeving, en meld verdachte situaties."