Sport

Yannick Ferrera verlaat STVV voor Standard

door Niels Christiaens

De kogel is door de kerk. Yannick Ferrera wordt de nieuwe trainer van Standard Luik. De 34-jarige Brusselaar verlaat STVV. Hij tekent een contract voor twee seizoen op Sclessin, waar hij de ontslagen Slavoljub Muslin vervangt. Vanmiddag leidde Ferrera nog de training op het oefencomplex in Sint-Truiden. 

Ferrera belandde midden 2013 op Stayen. In zijn eerste seizoen in tweede klasse loodste hij STVV naar de eindronde. In de beslissende wedstrijd thuis tegen Moeskroen-Peruwelz misten de Kanaries op een haar na de promotie. Een jaar later was het wel prijs. STVV werd onder leiding van Ferrera kampioen in tweede klasse en zo promoveerde de Haspengouwse club opnieuw naar de hoogste afdeling. 

Revelatie

STVV miste zijn start niet in de Jupiler Pro League. Na onder meer winst in eigen huis tegen aartsrivaal Racing Genk en Club Brugge, staat STVV mee bovenaan in het klassement. Toen Standard twee weken geleden zijn trainer Muslin op straat zette na tegenvallende resultaten, viel de naam van Ferrera snel op Sclessin. Voor voorzitter Bruno Venanzi was de jonge trainer de uitverkorene om Muslin op te volgen. De afgelopen week werd zowel door STVV-manager Philippe Bormans en Yannick Ferrera contacten met Standard ontkend. Maar vanavond kwam er dan toch witte rook. Ferrera verlaat STVV. 

Morgen opvolger

STVV laat er geen gras over groeien. Morgen wil het al een nieuwe trainer voorstellen. Komende zondag speelt STVV in eigen huis tegen Charleroi. Op 1 november zakt Ferrera met Standard af naar Stayen.