Nieuws

2 Limburgse kinderopvanginitiatieven vallen in de prijzen

Het Steunpunt Kinderopvang van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten reikte vandaag de Gouden Kinderschoen uit, een trofee voor lokale kinderopvanginitiatieven die een voorbeeld en inspiratiebron voor alle andere kunnen zijn. Ook twee Limburgse initiatieven vielen in de prijzen:

  • Categorie Kind Groepsopvang: ‘'t Blommeke gaat op eco-toer’ van OCMW Lanaken

    Kinderdagverblijf 't Blommeke werkt ecologisch en heeft drie projecten om de planeet te redden: een verluierproject, een sorteerproject en een kippenproject. Maar het gaat verder: ’t Blommeke vermijdt bewust zoveel mogelijk afval, gebruikt ecologische producten en laat kinderen met dieren omgaan.

    Motivering van de jury: "Peuters opvoeden tot milieubewuste burgers. Als kinderopvang je steentje bijdragen aan het redden van de planeet. Het enthousiasme waarmee zowel verantwoordelijken als kinderbegeleiders binnen 't Blommeke duurzaam aan de slag gaan, heeft de jury overtuigd."
  • Categorie Samenwerking: ‘Brede school IN-Z’ van stad Sint-Truiden

    Stadsbestuur Sint-Truiden werkt samen met VZW IN-Z (sociale economie) om na school een zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden in een aantal scholen op het grondgebied (brede school). Op een Talentendag biedt men sport, dans, cultuur en techniek aan, en dit niet in het minst aan sociaal kwetsbare kinderen.

    Motivering van de jury: "Met dit initiatief geeft Sint-Truiden eigenlijk al vorm aan hetgeen staat beschreven als toekomstbeeld voor de opvang en vrije tijd van schoolgaande kinderen in de Conceptnota van de Vlaamse regering. Samen met diverse partners maakt de stad werk van een opvang die voor de kinderen echt vrije tijd wordt. Dat zij daarbij ook kinderen uit kwetsbare gezinnen bereiken maakt dit initiatief nog meer waardevol."