Gezondheid

Aantal patiënten blijft dalen, 107 nieuwe overlijdens in België

door Margo Ombelets

Het aantal ziekenhuisopnames is de laatste 24 uur licht gestegen. In de Belgische ziekenhuizen zijn 108 nieuwe patiënten opgenomen. Gisteren waren dat er 10 minder. 

Op dit moment liggen er nog 508 coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorg, dat zijn er 34 minder dan gisteren. 221 patiënten mochten het ziekenhuis verlaten. Er zijn 107 slachtoffers te betreuren, dat zijn er 27 meer dan de dag ervoor. Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen daalt wel licht: er zijn 591 nieuwe besmettingen. Gisteren waren dat er nog 639. 

Vanaf zondag 10 mei, op Moederdag, zal elke 'silo' of gezin tot vier mensen mogen ontvangen. Maar dat moeten wel telkens dezelfde personen zijn. "Je moet niet afspreken met vier mensen. Minder mag ook," benadrukt infectioloog Yves Van Laethem op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. "Het is ook zeker niet de bedoeling dat grootouders nu op hun kleinkinderen gaan letten," vertelt viroloog Steven Van Gucht. Je mag trouwens nog steeds met twee andere personen sporten, al dan niet uit diezelfde 'bubbel'.