Gezondheid

Bart Meyers neemt fakkel van Luc Bijnens over bij Wit-Gele Kruis

Bart Meyers zal Luc Bijnens opvolgen als algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis Limburg. Hij zal in de loop van het voorjaar de fakkel overnemen.

“Met Bart Meyers haalt het Wit-Gele Kruis een opvolger in huis die vanuit eenzelfde patiëntgerichte visie de erfenis van Luc Bijnens zal verder zetten”, stelt voorzitter Neree Claes. “Van opleiding ziekenhuis- en psychiatrisch verpleegkundige, kent hij de zorg van binnen uit. Bart kan een mooi palmares in de zorgsector voorleggen. Sinds 2012 is hij directeur patiëntenzorg in het psychiatrisch ziekenhuis Bethaniënhuis (vzw Emmaüs). Hij is ook gastdocent bij het UCLL en Planwit-tijn Artesis.”

Luc Bijnens staat 35 jaar onafgebroken aan het roer van het Wit-Gele Kruis Limburg. Onder zijn beleid kende de organisatie een ongekende groei. Luc Bijnens heeft steeds de nadruk gelegd op een totaalzorg op maat, met oog voor de brede behoefte van de patiënt. Niet alleen het ziektebeeld telt, maar ook de patiënt in zijn thuisomgeving, zijn psychische noden, zijn sociaal netwerk.