Nieuws

Bewoners door houtrot getroffen appartementsblok in Sint-Truiden moeten tegen vrijdag uit woning

Alle bewoners van het door houtrot getroffen appartementsblok in Sint-Truiden moeten tegen vrijdag hun woning verlaten hebben. Dat kregen ze gisterenavond te horen tijdens een infovergadering. De 25 nieuwbouwappartementen moeten zo snel mogelijk ontruimd worden omdat de situatie te onveilig is.

Afgelopen weekend kregen de bewoners van een appartementsblok aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden slecht nieuws te horen. Uit verslagen van deskundigen blijkt dat het gebouw op instorten staat. De nieuwbouwappartementen zijn amper zes jaar oud. Ze zijn deels opgetrokken uit houten panelen. Omdat de constructie tijdens de opbouwfase is blootgesteld aan regen en vocht, is het hout beginnen rotten. Daardoor komt de brandveiligheid en stabiliteit in het gedrang. Het stadsbestuur kon niets anders doen dan het gebouw ontruimen.

Tegen vrijdag zouden de bewoners uit hun appartementen moeten. Ze hebben nog tot woensdag om eventuele bezwaren in te dienen. Een merendeel van de bewoners heeft intussen onderdak gevonden bij vrienden of familie. Van de 25 gezinnen zouden er nog een vijftal op zoek zijn naar een nieuwe verblijfplaats. Zij worden in hun zoektocht bijgestaan door het OCMW van Sint-Truiden.

Herbekijk hier de reportage uit het TVL Nieuws van 04/07/21: