Politiek

Burgemeesterswissel in As: eerste schepen volgt Miel Craeghs op

In As zal op 1 januari een burgemeesterswissel plaats vinden. Miel Craeghs heeft er een politieke carrière opzitten van 35 jaar en neemt nu op z’n 65ste afscheid van de Asserse politieke wereld. Volgens Craeghs is het moment aangebroken om de sjerp van burgemeester over te dragen aan Tom Seurs, eerste schepen.

Tom Seurs is er op zijn 38ste meer dan klaar voor. Hij heeft al 16 jaar ervaring als schepen en heeft op zijn jonge leeftijd de knepen van het vak kunnen leren. "Nu is het aan Tom om het te doen. Hij heeft een fijne, ervaren groep mensen van Voluit! achter zich staan en kan op veel steun van hen rekenen," aldus Craeghs.

Miel Craeghs werd bij de gemeenteraadsverkiezing van 2006 voor het eerst burgemeester als lijsttrekker van Voluit! nadat hij bijna vier legislaturen als eerste schepen de gemeente had bestuurd onder Lijst Truyen. Voluit!, de opvolger van Lijst Truyen, behaalde de laatste twee legislaturen telkens een volstrekte meerderheid in de gemeenteraad.

De wisseling van burgemeester heeft tot gevolg dat er nog enkele verschuivingen plaatsvinden. Bjorn Ulenaers zal het schepencollege vervolledigen en Rose-Marijke Thevissen zal de gemeenteraad versterken. Zij zullen deze bevoegdheden met volle overtuiging aanvatten. Naast deze verschuivingen blijft alles ongewijzigd zodat de continuïteit verzekerd is. Bjorn Ulenaers neemt de meeste bevoegdheden van Tom Seurs over. Hij zal schepen van jeugd, communicatie, milieu en onderwijs zijn. Tom Seurs zal als burgemeester bevoegd zijn voor ruimtelijke ordening, het personeelsbeleid, politie & brandweer, veiligheid, kerkhoven, bevolking & burgerzaken.