Nieuws

Dit heeft het Overlegcomité vandaag beslist

Een verplicht sluitingsuur voor cafés en het nachtleven weer drie weken op slot. Dit heeft het Overlegcomité vandaag beslist:

- De horeca krijgt opnieuw enkele maatregelen opgelegd. Vanaf morgen moeten cafés en restaurants om 23 uur de deuren sluiten. Ook mag je maximum nog met zes personen aan één tafel zitten.

- Ook nachtwinkels moeten sluiten om 23 uur.

- Het nachtleven gaat op slot. Discotheken en dancings blijven drie weken dicht.

- Je mag geen zaal meer afhuren voor een privéfeest. Huwelijken en koffietafels mogen wel blijven doorgaan, mits de huidige maatregelen gevolgd worden. Dat wil zeggen dat een Covid Safe Ticket vereist is vanaf 50 personen binnen en 100 personen buiten.

- De huidige maatregelen rond telewerk blijven dezelfde: iedereen is verplicht om vier dagen thuis te werken, tenzij dat niet mogelijk is.

- Sportwedstrijden die binnen doorgaan, mogen vanaf maandag geen publiek meer toelaten.

- Om 15 uur zitten de vakbonden en onderwijskoepels samen over extra maatregelen voor het onderwijs. Nu steeds meer scholen door corona uitbraken de deuren moeten sluiten, rijst de vraag of collectief afstandsonderwijs opnieuw nodig is. Premier De Croo verwacht dat de onderwijsministers na het weekend met extra maatregelen komen.

- Er komen walk-in-testcentra waar mensen zonder afspraak terechtkunnen voor een coronatest. Deze maatregel moet de druk op de huisartsen verlichten

Het merendeel van de maatregelen gaat vanaf morgen in. Op 15 december komt het Overlegcomité opnieuw samen om de situatie weer te evalueren.