Media en Cultuur

Gallo-Romeins Museum langer open tijdens krokusvakantie

Het Gallo-Romeins Museum zal tijdens de krokusvakantie langer openblijven. Bezoekers zijn tot 20 uur welkom. De tijdelijke tentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’ is zo’n succes, dat het museum besloot om de openingsuren te verlengen. Alle tijdssloten voor de expo waren tijdens de krokusperiode namelijk al volgeboekt.

De tentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’ vormt een ontdekkingsreis door het uitgestrekte Romeinse Rijk tijdens de bloeiperiode van de keizertijd, in de eerste eeuwen na Christus. Blikvangers zijn de films met 'ooggetuigen', gebaseerd op historische en archeologische bronnen. Voor de tijdelijke tentoonstelling werden 250 topstukken vanuit het Londense British Museum overgebracht naar Tongeren.

Omwille van de coronamaatregelen laat het Gallo-Romeins Museum slechts tien bezoekers per kwartier toe in de zalen. Alle tijdssloten tijdens de krokusvakantie waren nu al volgeboekt. Daarom besloot het museum om elke dag een aantal tijdssloten toe te voegen. Bezoekers kunnen nu tijdens de krokusperiode tot 18.30 uur hun ontdekkingstocht aanvatten. Het museum is van zaterdag 13 februari tot en met zondag 21 februari tot 20 uur geopend, uitgezonderd op de sluitingsdag maandag 15 februari.

De expo ‘Oog in oog met de Romeinen’ loopt nog tot en met 1 augustus 2021.