Nieuws

Gemeente Pelt plaatst infoborden tegen overlast op speelplaatsen

Om overlast tegen te gaan aan de speelterreinen van basisschool Boseind en de Jaak Tassetschool liet de gemeente Pelt infoborden plaatsen. Daarop staan duidelijk regels voor de bezoekers.

De gemeente Pelt besliste in 2020 om de speelplaatsen van de basisscholen in Boseind en Neerpelt-Centrum buiten de schooluren open te stellen voor publiek gebruik. “Maar we willen vermijden dat de buurtbewoners te maken krijgen met overlast”, klinkt het bij de gemeente. “Daarom is het belangrijk dat enkele goede afspraken worden nageleefd.”

De regels worden nu verduidelijkt op nieuwe infoborden die aan de speelplaatsen werden bevestigd. Naast de vermelding dat de terreinen niet toegankelijk zijn na zonsondergang vanaf 22 uur, afval in de afvalbak hoort en roken niet toegelaten is, wordt er bijkomend gevraagd om de rust van de buurtbewoners te respecteren en geen luide muziek af te spelen. Onderaan de borden wordt er bovendien verwezen naar het GAS-reglement dat in Pelt van kracht is. 

“De effectiviteit van het project wordt nauw opgevolgd. Zo hopen we van deze openbaar toegankelijke speelterreinen een plek te maken waar elke bezoeker veilig en met respect voor de omgeving kan genieten”, aldus de gemeente.