Gezondheid

Gemiddeld 193 besmettingen per dag, bijna verdubbeling tegenover vorige week

De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Het zevendaagse gemiddelde is gestegen tot 192,7. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het wetenschappelijk instituut Sciensano.

Dit betekent dat er in de zeven dagen van 13 tot en met 19 juli gemiddeld 193 besmettingen per dag bevestigd werden. Dat is een stijging van 91 procent en dus bijna een verdubbeling tegenover de week voordien, toen er gemiddeld 101 nieuwe besmettingen per dag waren. Het is al de vijftiende stijging op rij.

Het aantal coronabesmettingen lijkt nog forser te gaan groeien. Volgens de meest recente dagcijfers zijn er maandag 20 juli zelfs 370 besmettingen op één dag geteld. Dat aantal kan nog stijgen aangezien de cijfers na 19 juli nog niet volledig zijn. De laatste keer dat het dagcijfer nog zo hoog lag, was op 20 mei. Toen rapporteerde Sciensano 381 nieuwe gevallen.

Bij de overlijdens bedraagt het gemiddelde 2,6 per dag. Dat is een toename van 38 procent. Het aantal hospitalisaties bedraagt gemiddeld 13,4 per dag, een stijging van 45 procent. In totaal liggen al 191 patiënten in de Belgische ziekenhuizen tegenover 150 een week geleden. Het aantal patiënten op de afdelingen intensieve zorg is gestegen van 27 een week geleden naar 41 gisteren.