Nieuws

Hamont-Achel start in september met luierbank

Vanaf 1 september starten het OCMW en Sint-Vincentius met een luierbank in Hamont-Achel. Op verschillende plaatsen in de stad zullen inzamelboxen staan, waar niet gebruikte luiers en menstruatie- en incontinentiemateriaal gedeponeerd kunnen worden. De opgehaalde producten zullen verdeeld worden onder kwetsbare gezinnen.

De aankoop van luiers voor baby's en jonge kinderen neemt een serieuze hap uit het budget van jonge en kwetsbare gezinnen. Daarnaast zijn er heel wat gezinnen die vaak een overschot hebben aan luiers, alsook menstruatieproducten en incontinentiemateriaal. Vanaf half augustus kan je niet gebruikte producten deponeren in inzamelboxen aan het OCMW, het Stadhuis, Huis van het Kind, IBO De Pagadder en bij de apotheken Hulsbosch, Tijsen en Mees in Hamont-Achel.

De opgehaalde producten worden dan door Sint-Vincentius verdeeld aan kwetsbare personen en gezinnen uit Hamont-Achel die hier nood aan hebben. Deze personen worden doorverwezen door de sociale dienst van het OCMW en door Kind & Gezin.