Media en Cultuur

Hasseltse straatartiesten doen digitale auditie

Straatartiesten moeten aan de stad Hasselt elk jaar toelating vragen om in de openbare ruimte te kunnen optreden. Door de coronamaatregelen zal er dit jaar geen fysieke auditie plaatsvinden, maar moeten de artiesten hun aanvraag digitaal indienen. “Niet alleen straatmuzikanten kunnen online auditie doen”, zegt evenementenschepen Habib El Ouakili (RoodGroen+). "Ook artiesten met andere vormen van animatie zijn meer dan welkom.”

Muzikanten, jongleurs, mimespelers, circusartiesten, koren, …; allemaal kunnen zij hun kunsten tonen in het Hasseltse straatbeeld. "Acts met vuur, dieren, wapens - bijvoorbeeld messenwerpen of jongleren met messen - of acts in strijd met de openbare orde en goede zeden zijn logischerwijs niet toegelaten", zegt schepen El Ouakili.

Via de website van de stad kunnen artiesten zich inschrijven. Daarvoor hebben ze tijd tot 31 maart. Het is ook de enige kans voor artiesten aangezien er slechts een keer per jaar een goedkeuring wordt verleend. "Vanwege corona is er dit jaar geen fysieke bijeenkomst om auditie te doen. Dit jaar keuren we je aanvraag goed op basis van het insturen van een zelfgemaakt filmpje", aldus El Ouakili.

Heb je een vergunning, dan kies je zelf een plekje om op te treden. Neem ook altijd je vergunning en je identiteitskaart mee.