Gezondheid

Maggie De Block stuurt ouders zieke Sofie wandelen: "Verhuis naar het buitenland voor legale cannabisolie"

De ouders van Sofie Voncken dagen de staat en minister van Volksgezondheid De Block voor de rechter. "Verhuis naar een land waar cannabisolie wél legaal is". Die reactie van minister van Volksgezondheid Maggie De Block pikken ze niet.

Sofie is 9 en leidt aan epileptische aanvallen, die alleen maar met medicinale cannabis gestopt kunnen worden. Maar cannabisolie is niet legaal in ons land. De Block ontkent nu met klem dat ze die uitspraak "Verhuis naar een land waar cannabisolie wél legaal is" gedaan heeft. 

“Als minister van Volksgezondheid, maar ook als dokter en als moeder is het mijn verantwoordelijkheid om alle kinderen en in het algemeen, alle burgers te beschermen. Waar cannabisolie voor het ene kind misschien kan helpen, kan het zeer schadelijk of zelfs dodelijk zijn voor andere kinderen”, benadrukt minister Maggie De Block. “Net daarom hebben we staalharde bewijzen nodig dat cannabisolie niet schadelijk is en voor iedereen werkt. Dat geldt voor elk medicijn, dus ook voor cannabisolie. Hierop een uitzondering maken zou een groot gezondheidsrisico inhouden voor alle Belgen.”