Justitie

Politie in Houthalen-Helchteren betrapt brandstofdieven op heterdaad

Politie CARMA kon afgelopen nacht enkele brandstofdieven op heterdaad betrappen in Houthalen-Helchteren. Drie verdachten zullen met snelrecht voor de rechter moeten verschijnen.

Maandagnacht rond 3 uur merkte een interventieteam drie verdachte mannen op op de Grote Baan. Ze stonden opgesteld naast een vrachtwagen, met op de grond enkele jerrycans en een rubberen slang. Bij het zien van de politie trachtten de verdachten te vluchten, maar ze konden toch ter plaatse gearresteerd worden. Het gaat om drie Roemenen van 26 jaar, 31 jaar en 44 jaar. Ze werden voor verhoor meegenomen naar het politiecommissariaat.

Bij de vrachtwagen stond ook een auto geparkeerd met een 28-jarige Roemeense vrouw aan boord. In deze auto is een ton met 50 liter brandstof teruggevonden, en materialen die gebruikt kunnen worden voor het stelen van brandstof. De auto en alle materialen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De vier verdachten werden vandaag verhoord. De drie mannen werden door het parket onmiddellijk gedagvaard door toepassing van het snelrecht. Ze zullen binnenkort voor de rechter moeten verschijnen. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld.