Nieuws

Politie waarschuwt voor dierenvergiftiging in Lummen

De politie Limburg Regio Hoofdstad waarschuwt inwoners voor dierenvergiftiging in Lummen. Sinds begin dit jaar zijn diverse gevallen bekend van dieren die ernstig ziek zijn geworden en symptomen van vergiftiging vertonen.

De dieren begonnen te braken of vertoonden zenuwverschijnselen zoals krampen, trillen, omvallen, … Het gaat tot nu toe om een vijftal honden en een tiental katten. De dieren zijn voor het merendeel afkomstig van de omgeving van de Groenstraat, Infanteriestraat en Huzarenstraat. Mogelijk is de oorzaak te vinden in vergiftigd voedsel dat langs de wegen wordt achtergelaten.

Samen met Politie Limburg Regio Hoofdstad doet de gemeente een oproep aan bewoners en wandelaars in de omgeving om zeer aandachtig te zijn en hun huisdieren goed in de gaten te houden. Als uw dier plots ziekteverschijnselen vertoont die aan vergiftiging kunnen gelinkt worden, verwittig dan uw dierenarts. Indien u verdachte stukken vlees of ander voedsel opmerkt, neem dan contact op met Politie Limburg Regio Hoofdstad op het nummer 011/22 29 82 of met de dierenpolitie van LRH op 011/267 398. Een melding bij de wijkpolitie mag uiteraard ook in het Administratief Centrum aan het Gemeenteplein te Lummen (013/61 99 55).