Nieuws

Speelpleinwerking Autisme Leeft zoekt vrijwilligers

De vzw Austisme Leeft trekt aan de alarmbel. Er is een groot vrijwilligerstekort voor de speelpleinwerking in de zomer. Momenteel dreigen meer dan 50 kinderen geen plek te hebben op de speelpleinen. 

Ook kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis verdienen een zomer vol spelplezier. Met die gedachte werd de speelpleinwerking De Puzzel 40 jaar geleden opgericht. Tijdens de zomer kunnen kinderen en jongeren van 4 tot en met 21 jaar er terecht op 4 speelpleinen in Limburg: Hasselt, Maasmechelen, Pelt en Sint-Truiden. 

Jaarlijks vangt Autisme Leeft tijdens de zomermaanden 200 kinderen en jongeren op. Deze zomer dreigen meer dan 50 kinderen in de kou te blijven staan omdat het vrijwilligersaantal van 200 naar amper de helft is gedaald.

In een ultieme poging om de wachtlijst te kunnen wegwerken, doet de vzw nu een oproep naar vrijwilligers. Ben je 16 jaar of ouder en kan jij je enkele dagen, een week of langer vrijmaken deze zomer, schrijf je dan in als speelpleinbegeleider via onderstaande link. https://www.autismeleeft.be/speelpleinbegeleider