Nieuws

Stichter bouwbedrijf Mathieu Gijbels is overleden

door Margo Ombelets

Deze ochtend is Mathieu Gijbels van het gelijknamige bouw- en vastgoedbedrijf op 76-jarige leeftijd gestorven in bijzijn van zijn vrouw en kinderen. Gijbels stierf aan de gevolgen van kanker.

In 1969 richtte de toen 26-jarige Mathieu Gijbels het bedrijf op. Ondertussen telt het familiebedrijf 300 medewerkers. Zijn zoon Mathi nam in 1998 de leiding van het bouwbedrijf over. “Papa heeft als het ware het fundament van ons bedrijf gelegd en er een stevig en mooi pand op gebouwd. Nadat ik de leiding overnam, hebben wij op die stevige fundamenten mogen verder bouwen. Ondernemen in de bouwsector is niet steeds makkelijk, maar als je met die stabiele onderbouw mag beginnen kan je alleen enorm dankbaar zijn. We hebben de ambitie om Mathieu Gijbels als kwalitatief aannemingsbedrijf nog verder te laten groeien. Vanop de stevige fundamenten," vertelt zoon Mathi.

Dit jaar bestaat NV Mathieu Gijbels vijftig jarig. "Het doet pijn dat papa dat feest niet meer kan meemaken. Maar we gaan hem met alle 300 medewerkers daar zeker een centrale plek geven.”

De afscheidsviering van Mathieu Gijbels zal op vrijdag 1 februari in Hangar58 plaatsvinden.