Mobiliteit en Verkeer

Toch een bushalte aan ingang ziekenhuis Maaseik

In eerste instantie bleek dat De Lijn geen bushalte zou voorzien aan de ingang van het ziekenhuis Maas en Kempen. Er zou wel een bushalte op de Diestersteenweg komen, op driehonderd meter van het ziekenhuis. Maar volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) zou De Lijn nu toch bereid zijn om de dienstverlening aan te passen.

Het afgelopen jaar heeft De Lijn regelmatig samengezeten met het stadsbestuur van Maaseik en de ziekenhuisdirectie en heeft men verschillende pistes en budgettaire consequenties bekeken om de nieuwe ziekenhuissite efficiënt te ontsluiten. Tijdens een laatste overleg op 20 september 2016 zijn alle partijen tot een akkoord gekomen met de halte op de Diestersteenweg, ongeveer 300 meter in vogelvlucht van de ingang van het ziekenhuis.

“Minister Weyts engageert zich nu dat De Lijn wel degelijk bereid is om het ziekenhuis tot aan de ingang te bedienen. Ik concludeer uit het antwoord van de minister dat de bussen van De Lijn tot aan de ingang van het nieuwe ziekenhuis zullen rijden”, stelt Marino Keulen vast.

Bekijk ook deze reportage over de bushalte: