Politiek

Twitteraccount van Raf Terwingen gehackt

Het twitteraccount van CD&V-politicus  Raf Terwingen is gehackt. Op het account van de Maasmechelse burgemeester staat momenteel te lezen: 'Dit kan niet meer! CD&V die bezig is met vuile zaakjes... En dat willen ze dan geheim houden, neen!", Om de twijfelaars helemaal op het verkeerde been te zetten, stond er ook nog "Mensen, er word hier niemand gehackt. De CD&V is vals en dat is alles."

Terwingen komt volledig uit de lucht gevallen. Hij verblijft op dit moment in Taiwan en heeft deze tweets niet zelf de wereld in gestuurd. "Integendeel," zegt hij, "Ik vind dat onze partij net uitstekend werk verricht." Hier is duidelijk een hacker aan het werk geweest.

Onlangs werden ook andere CD&V-ers slachtoffer van dezelfde praktijken. Vlaams minister Joke Schauvliege diende zelfs al klacht in. "Waarschijnlijk is de oorzaak een lek van bedrijfsgegevens, waarbij dezelfde paswoorden werden gebruikt. Ik ga onze politici allemaal nog eens vragen om hun wachtwoorden te checken en eventueel te veranderen. Dat hoort nu eenmaal bij de etiquette als je sociale media gebruikt. Er is maar één positieve kant aan dit verhaal: je wordt alleen gehackt als je populair bent.".

Wie de tweets verstuurd heeft, is niet duidelijk. Wel dat de hackers de regeringspartijen in het ootje willen nemen.