Gezondheid

Vaccinatiecentra Lommel en Peer willen tot 1.000 personen per dag vaccineren

De vaccinatiecentra in de Soeverein in Lommel en op de VDAB-site in Peer willen vanaf 1 maart dagelijks zo’n 1.000 personen gaan vaccineren. De ambitie is dan ook om de openingsuren van de centra heel breed te houden - tussen 7 en 22 uur - zodat iedereen ruim de mogelijkheid heeft om zich op een passend moment te laten vaccineren. Ook zal er de nodige aandacht worden besteed aan de bereikbaarheid van de centra voor minder mobiele mensen.

Nadat vorige week bekend werd gemaakt dat de twee vaccinatiecentra in de Eerstelijnszone Noord-Limburg in de Soeverein in Lommel en op de VDAB-site in Peer komen, zijn de praktische voorbereidingen op beide sites in volle gang. Alles wordt in gereedheid gebracht om de werking vanaf 15 februari te testen, en vanaf 1 maart moeten de centra helemaal operationeel zijn. De bewoners van Lommel en Pelt zullen uitgenodigd worden om zich in de Soeverein te laten vaccineren. De inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer zullen hun vaccin in de VDAB-gebouwen in Peer krijgen. Op beide locaties zullen maximaal vier vaccinatielijnen worden uitgebouwd.

Vrijwilligers

De Eerstelijnszone Noord-Limburg start binnenkort met de zoektocht naar voldoende personeel om de centra op volle kracht te laten draaien. Er is zowel medisch geschoold personeel nodig, als medewerkers voor de administratie en het wegwijs maken van bezoekers. De inventaris van welke profielen er precies nodig zijn, wordt momenteel gemaakt. Eind deze week komt er een online platform waarop medewerkers en vrijwilligers zich kunnen aanmelden.