Mobiliteit en Verkeer

Verstoord treinverkeer richting Limburg

Het treinverkeer tussen Tienen en Landen blijft woensdag onderbroken nadat in de buurt van het station van Landen een afgebroken hoogspanningskabel op de bovenleiding is beland. Dat meldt infrastructuurbeheerder Infrabel. De problemen raken niet opgelost voor de avondspits begint.

De NMBS heeft een alternatieve dienstregeling uitgewerkt om de avondspits zo vlot mogelijk te laten verlopen. Zo zijn tussen Tienen en Landen vervangbussen ingezet. Vanaf Landen is opnieuw treinverkeer mogelijk richting Hasselt (met bediening van Sint-Truiden) en richting Luik (met bediening Borgworm en Ans). Wel worden een aantal piekuurtreinen geschrapt.

Reizigers die naar Sint-Truiden moeten, kunnen dat alternatief ook via Hasselt doen, om daar een trein naar Sint-Truiden te nemen. Reizigers met bestemming Borgworm en Ans hebben naast de vervangende busdienst een extra optie. Zij kunnen met de trein naar Luik, om daar een trein terug te nemen. De treinen naar Hasselt, Genk en Tongeren worden omgeleid via Aarschot.