Mobiliteit en Verkeer

Wegdek Kamperbaan in Hechtel wordt vernieuwd

door Margo Ombelets

Het Agentschap Wegen en Verkeer pakt deze week tijdens twee nachten het wegdek van de Kamperbaan (N73) in Hechtel in beide richtingen aan. In het bewoonde gedeelte van de Kamperbaan wordt een laag asfalt aangebracht over de oude betonbaan. In totaal wordt het wegdek over een lengte van zo’n 800 meter hersteld.

Om de verkeershinder te beperken, wordt er enkel ‘s nachts gewerkt. Doorgaand verkeer kan dan beurtelings langs de werfzone blijven rijden. Deze vernieuwing sluit richting Leopoldsburg aan op het bestaande gedeelte met asfaltverharding, aan de kant van Hechtel-centrum. De aannemer zal een laag van 4 cm asfalt aanbrengen over de volledige wegbreedte van de werkzone. Het betonnen wegdek werd recent onderhouden met nieuwe voegvullingen. Om het comfort voor de omwonenden en de weggebruikers nu te verhogen, komt er nu een laag asfalt bovenop. Die zal zorgen voor minder omgevingsgeluid. Deze herstellingen zullen dus ook op korte termijn zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker. De uitvoering van deze werken is voorzien tijdens de nachten van donderdag 8 en vrijdag 9 oktober 2020, telkens vanaf 21.00u.

Minderhinder-maatregelen: gefaseerd nachtwerk en beurtelings verkeer
De werken worden in twee fases uitgevoerd, van telkens zo’n 400 m per nacht. Om de verkeershinder te beperken zal de aannemer tijdens de twee nachten enkel werken tussen 21.00 uur en 06.00 uur. Hierdoor blijft de hinder voor de omliggende bedrijven en hun klanten ook zo beperkt mogelijk. Het doorgaand verkeer kan beurtelings op de N73 blijven rijden, met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Binnen de werfzone worden ook de zijstraten afgesloten ter hoogte van de Kamperbaan, aan de zijde waar die nacht wordt gewerkt. Voor fietsers en voetgangers blijft er steeds doorgang langs de werfzone mogelijk.