Gezondheid

Wit-Gele Kruis lanceert app om patiëntengegevens te delen met arts

Het Wit-Gele Kruis lanceert een platform om elektronisch patiëntengegevens te delen met artsen. Het Wit-Gele Kruis wil met de mijnWGK-app de zorg voor patiënten en de samenwerking met artsen optimaliseren.

Deze week wordt het mijnWGK-platform gelanceerd tijdens de jaarlijkse Domus Medica Huisartsenconferentie. Huisartsen kunnen dan zelf kennis maken met het platform en de manier van werken ondervinden. MijnWGK is een online platform dat inzage biedt in het elektronisch verpleegdossier van de patiënten die in zorg zijn bij het Wit-Gele Kruis en die hun toestemming hebben gegeven om hun zorggegevens te delen. Met een sterke beveiliging van het platform wordt de privacy gegarandeerd. De app heeft als voordeel dat de arts altijd up-to-date is.

Hendrik Van Gansbeke (algemeen coördinator Wit-Gele Kruis): “We hebben hard gewerkt om de informatie over onze patiënten zo eenvoudig mogelijk en veilig ter beschikking te stellen van huisartsen en ziekenhuisartsen. Via een doorgedreven integratie van de eHealth-basisdiensten en een constructieve samenwerking met een aantal softwarepakketten voor huisartsen en ziekenhuizen is die één-clickintegratie echt gelukt: huisartsen vinden in hun pakket een rechtstreekse link of knop om mijnWGK te openen. Op die pagina vinden artsen de verpleegkundige informatie over hun patiënt die wij verzorgen. Ook ziekenhuisartsen zullen rechtstreeks toegang hebben tot mijnWGK.”