Voorgerecht

Roerei met truffel, wilde paddenstoelen en briochebrood

Roerei met truffel, wilde paddenstoelen en briochebrood

Roerei met truffel, wilde paddenstoelen en briochebrood

Keuze van de wijn: klik hier
Langhe Nebbiolo 'Angelo' 2015- Mauro Veglio- Rood

Ingrediënten voor 4:

4 mooie grote eieren

40 g verse truffel

Geutje truffelolie

Klontje boter

Geutje room

80 g wilde paddenstoelen ( Hoorn des overvloeds, dooierzwam, chantarellen,..)

Takje tijm

½ teentje knoflook

1 snede briochebrood

Bereiding:

Wilde champignons:

 Kuis de wilde paddenstoelen, verwijder het eventuele zand met een borsteltje en schraap de steeltjes schoon.

Pel het lookteentje en snijd de helft fijn.

Rits de tijmblaadjes van het takje.

Smelt een klontje boter in een grote pan, voeg de look en tijm toe en bak hierin de wilde champignons kort maar krachtig aan.

Briochebrood:

Snijd de korsten van het briochebrood weg en snijd kleine blokjes van het brood.

Bak deze in een pan mooi goudbruin en krokant.

Roerei:

Verwijder het hoedje van de eieren met behulp van een eierdop verwijderaar.

Haal de eitjes leeg en doe deze in een kom. Maak de eierschalen schoon.

Voeg hierbij een klontje zachte boter, een scheutje room, een klein scheutje truffelolie, 30 g vers geraspte truffel en kruid af met peper en zout. Meng goed door met een klopper.

Smelt nu een klontje boter in een anti-kleef pan en doe hierbij het eiermengsel. Roer het ei totdat het ei begint te stollen. Dit mag zeker niet te droog worden.

Afwerking:

Vul de schoongemaakte eierschalen eerst met wat gebakken wilde paddenstoelen.

Voeg nu het roerei toe en werk tenslotte af met wat geraspte truffel.