Nagerecht

Sorbet van sinaasappel en wortel

Sorbet van sinaasappel en wortel

Vandaag maken we met behulp van enkele klassieke ingrediënten een wortel-sinaasappelsorbet.

Benodigdheden:

Sinaasappels
Wortelen
Kaneelstokjes
Rozenwater
Water
Citroensap
Suiker
Sinaasappelconfituur

Bereidingswijze:

- Pers de sinaasappels
- Pers de wortelen via een sapcentrifuge of rasp ze met een fijne rasp, voeg er water bij, pureer ze met een mixer en giet het geheel door een zeef
- Doe water in een pan en voeg er suiker en twee kaneelstokjes aan toe
- Laat alles smelten tot je een siroop hebt
- Doe een volle eetlepel sinaasappelconfituur in een schaal
- Voeg vervolgens sinaasappelsap en wortelsap er aan toe
- Meng al deze sappen goed door elkaar
- Doe er citroensap en rozenwater bij
- Giet de eerder gemaakte suikersiroop bij het mengsel
- Dek de kom af met vershoudfolie en zet ze in de ijskast tot ze goed afgekoeld is of zet de kom in de diepvries
- Haal de kom na een uurtje uit de diepvries zodat het mengsel half bevroren is en maak vervolgens de ijskristallen die zijn ontstaan kapot met een handmixer
- Roer het ijsmengsel tot een zacht en vloeibaar geheel
- Dek de kom terug af met vershoudfolie en zet ze terug in de diepvries
- Laat het ijs nu geheel bevriezen en mix dan nog een keer met de mixer
- Herhaal dit 3 à 4 keer zodat je een zacht ijsmengsel verkrijgt zonder harde ijskristallen
- Schenk het mengsel in een schaal of doos die in de diepvries kan. Zo kan het sorbet bewaard worden in de diepvries

Smakelijk ! ! !