Onderwijs

75 Limburgse bedrijfsleiders stimuleren ondernemerschap in de klas

Tot en met 3 maart vindt de zevende editie van ‘Ondernemers voor de Klas’, het grootste ontmoetingsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen plaats. Dit initiatief heeft als doel jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming betekent, ze uit te leggen welke vaardigheden belangrijk zijn op de werkvloer, maar vooral om ze zin te doen krijgen om ondernemend te zijn.

“Met Ondernemers Voor de Klas geven we ondernemerszin en ondernemerschap echt een concreet en menselijk gezicht”, aldus Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg. “De persoonlijke verhalen van bedrijfsleiders inspireren onze jongeren en schetsen de competenties die op de bedrijfsvloer nodig zijn in een duidelijke context. Het is fantastisch dat 75 drukbezette ondernemers en bedrijfsleiders zich vrijmaken om hun ervaringen te delen. Getuigenissen die bij die jongeren echt zullen blijven kleven. En waarbij ze meteen getriggerd worden zelf ook het ondernemerschap te overwegen.”

In totaal zullen 350 ondernemers, bedrijfsleiders- en professionals gedurende zes weken in heel Vlaanderen ruim 660 gastlessen geven aan laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs en studenten hoger onderwijs. In Limburg alleen al verzorgen 75 ondernemers en bedrijfsleiders maar liefst 160 gastcolleges. En dit niet van de minsten: Ben Spaas (afg. best. Spaas Kaarsen), Gert Bervoets (CEO H.Essers), Gert Heylen (general manager Aperam Genk), Dirk Borghs ( vice president Europe Datwyler) Sam Strijckmans (director Nitto), Erick Raedts (bedrijfsdirecteur Sappi Lanaken) en vele anderen. In totaal worden met Ondernemers voor de Klas ruim 13.000 jongeren bereikt.