Onderwijs

Beringse school bouwt nestkast voor zwaluwen

Twee torens met daarin nestkasten moeten de nieuwe thuis worden van de zwaluwen die voorheen in de Beringse mijngebouwen genesteld waren. 

Door de werken en de herbestemming van de mijngebouwen gaan er zwaluwnesten verloren. In het milieueffectenrapport en in de bouwvergunning voor het nieuwe zwembad werd daarom bepaald dat er maatregelen genomen moesten worden om de zwaluwen van een nieuw onderdak te voorzien.

Vorig jaar werd aan het Spectrumcollege BVTI gevraagd of het mogelijk was dit project te realiseren via een praktische proef met de leerlingen van de technische school. Voor directeur Spectrumcollege BVTI Carlo Clerx leek dit een mooie uitdaging om dit project met de technische school te realiseren. In samenwerking met de afdelingen lassen-constructie, de afdeling dakwerken, de bouwafdeling en de houtafdeling is de klus geklaard.

Recent zijn de twee torens geplaatst naast de koeltorens, parallel aan de Koolmijnlaan. De torens zijn 5 meter hoog, hebben een spanwijdte van 3,60 meter, en een gewicht van +/- 350 kg elk.