Nieuws

Landcommanderij Alden Biesen krijgt voortrekkersrol als congreslocatie binnen Vlaanderen

Alden Biesen krijgt het ‘Flanders Heritage Venue’ label toegekend van Toerisme Vlaanderen. Via dit label zal de Landcommanderij in Bilzen gepromoot worden als internationale congreslocatie binnen Vlaanderen. Het is niet de eerste keer dat Alden Biesen in de prijzen valt. Vorig jaar werd de Limburgse site al uitgeroepen tot beste congreslocatie van België.

Vlaanderen wil zich internationaal nog beter profileren als congreslocatie bij uitstek. De erkenning van negen bijkomende erfgoedlocaties helpt om deze internationale positionering te versterken en buitenlandse congressen aan te trekken. “De internationale congresmarkt is een segment dat we graag aanspreken”, zegt algemeen directeur Patrick Cornelissen. “Niet enkel voor Alden Biesen, maar zeker omwille van de positieve regionale impact die deze activiteiten meebrengen. Dankzij dit label zetten we Limburg mee op de kaart als trekpleister voor zakelijke congressen.”

Coronacrisis

De bekendmaking van het label komt op het juiste moment. Tijdens de coronacrisis is de site druk bezig met voorbereidingen te treffen om opnieuw recepties en dergelijke activiteiten toe te staan. Jaarlijks verwelkomt de Landcommanderij een kwart miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland tijdens meer dan 500 activiteiten, gaande van kleine vergaderingen en seminaries, tot grotere congressen en festivals.

“Mede dankzij enkele grote inspanningen van de afgelopen twee jaar stond onze kalender bol van activiteiten, met een sterke opwaardering van het zakelijk segment. Zonder corona was 2020 een topjaar geworden. We kijken hoopvol uit om dit snel opnieuw waar te maken. Dankzij dit label zal Alden Biesen zich nog sterker kunnen profileren’, besluit Cornelissen.