Onderwijs

Luc De Schepper wint rectorverkiezingen

Luc De Schepper heeft de rectorverkiezingen in Hasselt overtuigend gewonnen. Hij haalde het van zijn uitdager Piet Stinissen. Het mandaat van De Schepper zal tot 2020 lopen.

De 212 stemgerechtigden (professoren, assisterend academisch personeel, administratief en technisch personeel en studenten) konden tussen 19 april en 2 mei hun stem uitbrengen op de rectorkandidaten. Vandaag, tijdens de Algemene Vergadering van de Faculteitsraden, werden de stemmen geteld. Beheerder Marie-Paule Jacobs maakte als voorzitter van het kiescollege de uitslag bekend. Van de 199 rechtsgeldige stemmen kreeg prof. dr. Luc De Schepper 143 stemmen, decaan Piet Stinissen (faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen) 52 stemmen. Er waren 4 blanco stemmen.

“In het afgelopen decennium hebben we de UHasselt kunnen uitbouwen tot de vijfde, volwaardige universiteit in Vlaanderen. In de komende vier jaar komt het erop aan om nog extra stappen te zetten. Ik reik de héle UHasselt-gemeenschap de hand om samen verder aan de toekomst van onze universiteit te werken”, aldus prof. dr. Luc De Schepper.