Onderwijs

Stad Hasselt start campagne om kleuters op tijd in de klas te krijgen

Op jonge leeftijd naar de kleuterschool gaan is erg belangrijk en nuttig voor kleuters. Gelukkig zijn bijna alle ouders in Hasselt hier ook van overtuigd en zien we dat bijna alle kleuters heel regelmatig naar school gaan. Het is niet alleen belangrijk dát ze er zijn, ook op tijd komen is erg belangrijk. Om die reden nemen de kleuterscholen in Hasselt deel aan de actie ‘Kas is graag op tijd in zijn klas!’.

Op tijd komen is belangrijk, ook al voor kleuters die ’s morgens naar school gebracht worden door ouders, grootouders, grote broer/zus of onthaalouders. In de kleuterklas is het eerste halfuurtje van de dag immers een onthaalmoment. Het zorgt voor een rustige overgang van thuis naar school, er is ruimte voor de kleuters om elkaar te ontmoeten, te vertellen en luisteren naar de andere kinderen. Kleuters die dit onthaalmoment vaak missen omdat ze te laat komen, bouwen soms een moeilijk goed te maken achterstand op. Meer nog, ze lopen het risico dit gedrag en deze achterstand in de verdere schoolloopbaan mee te nemen. 

Met de campagne ‘Kas is graag op tijd in zijn klas!’ wil de werkgroep Kleuterparticipatie van het Lokaal Overlegplatform (LOP) Basisonderwijs in Hasselt de aandacht vestigen op het belang van op tijd komen in de kleuterklas. Alle kleuterscholen in Hasselt werken in de week van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november mee aan deze ludieke campagne. Ouders die hun kleuter op tijd naar school brengen, ontvangen ’s morgens een puzzelstuk met de boodschap ‘Fijn dat jullie op tijd zijn!’ en een bemoedigend woordje. Ouders die te laat op school aankomen, krijgen dan weer een puzzelstuk met de boodschap ‘Op tijd komen is belangrijk!’ en enkele tips om er volgende keer op tijd te zijn. Op het einde van de campagneweek kunnen de ouders, samen met hun kind, het campagnebeeld in mekaar puzzelen.