Salade van quinoa en geroosterde kip

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 320 g quinoa
  • 8 dl groentenbouillon
  • 2 sjalotten
  • 2 teentje knoflook
  • 1 chilipepertje
  • 1 citroen
  • 1 courgette
  • 400 g jonge spinazie
  • 1 bussel platte peterselie
  • olijfolie
  • provencaalse kruiden
  • peper en zout
  • 4 kipfilets

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilets voorzichtig in de lengte door 2 en marineer ze met de Provençaalse kruiden, peper, zout en olijfolie.
  2. Snijd de courgette in de lengte in 6 stukken en snijd deze dan nog eens in blokjes.
  3. Bak deze kort aan in een hete pan met wat olijfolie en kruid af met wat peper, zout en Provençaalse kruiden.
  4. Was de jonge spinazie grondig en dep daarna goed droog.
  5. Spoel de quinoa kort onder koud water en laat ook goed uitlekken.
  6. Doe in een ruime kookpot een geutje olijfolie en stoof hierin 2 fijngesneden sjalotjes, de 2 teentjes geplette knolfook en het fijngesneden chilipepertje. Eens dit goed aangestoofd is voeg je er quinoa bij en laat deze kort meebakken.
  7. Voeg nu de groentenbouillon toe met de verhouding van 1 deel quinoa en 2 delen groentenbouillon en laat dit zachtjes garen totdat het vocht volledig opgenomen is.
  8. Verfris de quinoasalade nu met de zeste en sap van 1 citroen. Werk af met de gebakken blokjes courgette, eventueel wat olijfolie, de jonge spinazie en kruid af met peper en zout.
  9. Zet voor de kip een grillpan op het fornuis en laat deze zeer heet worden. Grill de kip gedurende een 2-3 tal minuutjes aan iedere kant totdat de kip gaar is.

Afwerking:

  1. Dresseer de quinoasalade op een bord en leg hierbij de gegrilde kipfilet ( eventeel in stukjes gesneden) en werk nog af met wat olijfolie.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image