Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
Benodigdheden - 6 personen
- 600 gr zalmhaasje gerookt
- zout
- Korianderzaad
- 1/2 bloemkool
- 1 potje Griekse yoghurt
- 1 klein blikje gekookte kikkererwten
- 1 potje tahini (sesampasta)
- 1 citroen
- 2 limoen
- 1 teentje knoflook
- Arbequina olijfolie
Bereidingswijze
- Wrijf het zalmhaasje in met het gerookt zout en gemalen geroosterde korianderzaadjes. Maak bloemkoolroosjes van de helft van de bloemkool en koken in gezouten water, giet af, hou de bloemkool fris in de koelkast voor gebruik, de rest bewaren.
- De yoghurt kruiden met peper, zout, olijfolie en limoenschil. Doe de kikkererwten, tahini, knoflook, en een geut olijfolie in de blender, kruiden met peper en zout en citroensap, blender tot een smeuïge crème.
- Marineer de bloemkool in olijfolie, limoensap en peper en zout. Zet de zalm in de oven op 65 à 70 graden gedurende 15 minuten. Rasp de rauwe bloemkool.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
-
Harira Express
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief