Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

Benodigdheden - 6 personen

  • 600 gr zalmhaasje gerookt
  • zout
  • Korianderzaad
  • 1/2 bloemkool
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 klein blikje gekookte kikkererwten
  • 1 potje tahini (sesampasta)
  • 1 citroen
  • 2 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • Arbequina olijfolie

Bereidingswijze

  1. Wrijf het zalmhaasje in met het gerookt zout en gemalen geroosterde korianderzaadjes. Maak bloemkoolroosjes van de helft van de bloemkool en koken in gezouten water, giet af, hou de bloemkool fris in de koelkast voor gebruik, de rest bewaren.
  2. De yoghurt kruiden met peper, zout, olijfolie en limoenschil. Doe de kikkererwten, tahini, knoflook, en een geut olijfolie in de blender, kruiden met peper en zout en citroensap, blender tot een smeuïge crème.
  3. Marineer de bloemkool in olijfolie, limoensap en peper en zout. Zet de zalm in de oven op 65 à 70 graden gedurende 15 minuten. Rasp de rauwe bloemkool.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

  • Harira Express

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image