Harira Express

Harira is een klassieker uit de Marokkaanse keuken en ideaal voor het breken van de vasten.

Benodigdheden:

  • 2 kikkererwten
  • stukjes vlees naar smaak met wat vet en beentjes aan als je dat wenst
  • linzen
  • een ui
  • een beetje koriander
  • selder
  • kaneelstokjes
  • fijne vermicelli om de soep te binden
  • verse tomaten
  • tomatenpuree
  • een beetje bloem
  • een beetje water

Bereidingswijze :

  1. Doe alle ingrediënten voor de harira in een blender.
  2. Snij de ui in vier stukken en doe ze in de blender.
  3. Voeg de koriander en de selderijblaadjes toe (zonder de selderijstengels, die laten we straks meekoken)
  4. Voeg voldoende water toe om de ui en de kruiden goed te kunnen mixen (een snelkookpan is hiervoor ideaal)
  5. Giet het mengsel in de pan en doe er de kikkererwten bij, de linzen, het vlees, twee kaneelstokjes, en de overgebleven selderijstengels
  6. Mix de verse en rode tomaten met water, zeef ze en voeg ze toe in de pan.
  7. Voeg er nu al één eetlepel tomatenpuree aan toe (straks nog één wanneer we de harira gaan binden)
  8. Voeg er een koffielepel gemberpoeder en een koffielepel kurkuma aan toe en een koffielepel kurkuma aan toe.
  9. Voeg, afhankelijk van de soort kikkererwten, twee à tweeënhalve liter water toe
  10. Laat de soep zo'n 30 à 45 minuten koken op een zacht vuurtje. Vervolgens gaan we de soep binden. Hiervoor gebruiken we twee maten water één maat bloem. Het bindmiddel moet vloeibaar zijn.
  11. Doe er één eetlepel tomatenpuree bij om het een roze kleur te geven.
  12. Wacht tot de soep klaar is om ze te binden. De soep moet licht gebonden zijn, maar niet te veel. Een kleine dosis bindmiddel is meer dan voldoende.
  13. Voeg de vermicelli bij de soep en laat samen met het bindmiddel koken
  14. Doe er nog de een koffielepeltje fijngehakte koriander en de selderijblaadjes bij.
  15. Voeg tot slot nog wat geklaarde boter aan toe. Daarmee breng je de harira op smaak.
  16. Kruid af met peper en zout.
  17. Laat de soep op een zacht vuurtje koken en blijf roeren om ze te binden. Wanneer het schuim op de soep verdwenen is ,weet je dat de harira klaar is en dat het bindmiddel heeft doorgekookt.
  18. Dien de harira op met dadels, gedroogde vijgen en citroenschijfjes.

Smakelijk!

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image