Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
Benodigdheden - 6 personen
- 4 dikke kipfilets
- 12 plakjes chorizo
- 6 plakken taleggio (Italiaanse kaas) van 0.5 cm dikte
- 1 courgette
- 250 gr verse pasta (penne of spaghetti)
- Cocktail prikkers
- Romesco
- 5 rode paprika
- 3 trostomaat
- 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
- 2 koffielepel piment d'esplette
- Handvol gepelde amandelen
- Handvol gepelde hazelnoten (zonder de bruine vliesjes)
- 3 teentjes knoflook
- sherryazijn
- Arbequina olijfolie
Bereidingswijze
- Rooster de paprika op een hete grill of in de oven op 200 graden, verwijder het vel
- Zet de tomaten ook in de oven en laat deze ook roosteren, verwijder het vel
- Bak de amandelen en hazelnoten in de oven of in een pan goudbruin
- Plet de knoflook, voeg de tomaten en de paprika toe met de olijfolie en laat even stoven op het vuur
- Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en laat nog verder garen, kruid met zout en blender de saus glad.
- Snij met behulp van een mandoline dunne plakken van de courgette (in de lengte snijden).
- Snij van de kipfilet dunne plakken met een scherp mes, kruid met peper en zout , leg hier de chorizo, taleggio en een dunne plak courgette op, besprenkel met olijfolie en rol strak op, maak vast met een cocktailprikker.
- Bak de kip in olijfolie op een zacht vuur.
- Kook de pasta al dente in kokend gezouten water, giet af en roer er wat olijfolie door voor het serveren.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
-
Harira Express
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief