Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

Benodigdheden

  • 18 dikke asperges
  • 6 hoeve-ei
  • 1 sjalot
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl visfumet
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 150 gr gezouten boter
  • 6 mooie plakjes gerookte zalm van superkwaliteit
  • botje platte peterselie
  • enkele blaadjes daslook
  • botje bieslook
  • plastic folio
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en kook deze in gezouten water met een klontje boter.
  2. Snij de sjalot en stoof aan in wat boter, blus met de azijn, witte wijn en laat even koken, voeg nu de visfumet en room toe en kook in tot de helft, kruid met peper en zout en zeef door, voeg voor het serveren de peterselie en daslook toe en mix in de blender, voeg een lepel boter toe en schuim op voor het serveren.
  3. Neem een stuk plastic-folie van 20 op 20 cm, wrijf in met wat olie en bekleed hiermee een tas , laat het hoeve-ei hier voorzichtig inglijden kruid met wat zout en vouw de folie toe, breng er een knoop in.
  4. Zet het water op en doe er een geut azijn in, leg de eitjes voorzichtig in het water en pocheer ongeveer 3.5 minuten, haal de eieren uit het water en knip de folie open, haal de eieren eruit en hou ze warm.
  5. Warm de asperges op in wat boter met peper en zout leg ze op een warm bord, schik hierop de zalm en zet het bord 2 minuten in een oven van 90 graden.
  6. Leg het ei boven op de zalm en lepel hierop de saus.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

  • Harira Express

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image