Benodigdheden - 6 personen
- 600 gr varkensgebraad
- 8 eetlepels Teriyaki-saus ( Japanse saus te koop in de supermarkt )
- 4 eetlepels honing
- 1/2 paksoy
- 3 sjalotten
- 3 jonge wortel
- 1 verpakking peultjes
- 3 stuks lente-ui
- 24 kleine shi-take paddenstoelen
- 2 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- Geroosterde witte sesamzaadjes
- Stukje verse gember
- Botje koriander
- 2 kookzakjes jasmijnrijst
- Wok-olie
- Kalf bouillon ( Lacroix)
Bereidingswijze
- Braad het vlees aan in een diepe braadpan
- Voeg gesneden sjalot plakjes gember en sinaasappel in parten toe
- Laat verder garen onder deksel ongeveer 20 minuten
- Meng wat honing met de teriyakisaus en laat even inkoken op het vuur
- Wrijf hiermee na 10 minuten het vlees in en herhaal dit na 5 minuten nog eens
- Snij de paksoi lente-ui peultjes en wortel
- Verwarm wat wok-olie in een wokpan
- Voeg wat knoflook toe
- Doe er nu de wortel in
- Voeg na 1 minuut wokken de andere groenten toe en goed opschudden
- Kruiden met peper zout en de sesamzaadjes
- Kook de jasmijnrijst en hou deze warm
- Haal het vlees uit de pan
- Blus de pan met kalfsbouillonZeef de saus door en laat nog even inkoken
- Zeef de saus door en laat nog even inkoken
Smakelijk ! !