Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Benodigdheden - 6 personen

  • 600 gr varkensgebraad
  • 8 eetlepels Teriyaki-saus ( Japanse saus te koop in de supermarkt )
  • 4 eetlepels honing
  • 1/2 paksoy
  • 3 sjalotten
  • 3 jonge wortel
  • 1 verpakking peultjes
  • 3 stuks lente-ui
  • 24 kleine shi-take paddenstoelen
  • 2 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • Geroosterde witte sesamzaadjes
  • Stukje verse gember
  • Botje koriander
  • 2 kookzakjes jasmijnrijst
  • Wok-olie
  • Kalf bouillon ( Lacroix)

Bereidingswijze

  1. Braad het vlees aan in een diepe braadpan
  2. Voeg gesneden sjalot plakjes gember en sinaasappel in parten toe
  3. Laat verder garen onder deksel ongeveer 20 minuten
  4. Meng wat honing met de teriyakisaus en laat even inkoken op het vuur
  5. Wrijf hiermee na 10 minuten het vlees in en herhaal dit na 5 minuten nog eens
  6. Snij de paksoi lente-ui peultjes en wortel
  7. Verwarm wat wok-olie in een wokpan
  8. Voeg wat knoflook toe
  9. Doe er nu de wortel in
  10. Voeg na 1 minuut wokken de andere groenten toe en goed opschudden
  11. Kruiden met peper zout en de sesamzaadjes
  12. Kook de jasmijnrijst en hou deze warm
  13. Haal het vlees uit de pan
  14. Blus de pan met kalfsbouillonZeef de saus door en laat nog even inkoken
  15. Zeef de saus door en laat nog even inkoken

Smakelijk ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Harira Express

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image