Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

Benodigdheden - 6 personen

  • 6 portie's van 130 gr kabeljauw haasjes
  • 4 grote eetlepels kappertjes
  • 250 gr gezouten boter
  • 2 stengels wit van prei
  • kervel
  • dragon
  • geplette patatjes 500 gr
  • geschilde bloemige aardappel
  • 1,2 dl karnemelk
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr gezouten boter
  • sabayon witbier 1 flesje witbier ( type Brugs tarwebier of limburgse witte )
  • 6 eidooiers
  • citroentijm
  • 1 limoen
  • peper ( gemalen witte peper )
  • zout

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in gezouten water goed gaar, giet af en plet met een grote vork.
  2. Snij de prei in fijne julienne, stoof deze even op voor gebruik in wat boter en kruid met peper en zout.
  3. Zet het witbier met de citroentijm op het vuur en laat infusen gedurende enkele minuten, zeef door.
  4. Smelt de gezouten boter en kruid met peper en zout, verwijder het melkeiwit en voeg de kappertjes, en citroensap toe.
  5. Snij de sjalotten en plet de knoflook, stoof aan in wat boter en giet er de karnemelk op. Giet de karnemelk op de aardappelen en voeg er de klontjes boter aan toe, kruid af met peper en zout.
  6. Snij de kabeljauw in 6 gelijke porties en bak deze in boter in een tefal-pan, kruid met peper en zout.
  7. Klop een sabayon met het witbier en de dooiers en werk af met wat limoensap, rasp van limoen, peper en zout.
  8. Hak de kruiden en voeg deze voor het serveren bij de kappertjes-boter.

Meer recepten

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

  • Harira Express

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image